100 de miliarde de euro pentru ca bancile europene sa iasa din criza

De cat capital ar avea nevoie bancile pentru ca Europa sa iasa din criza? FMI estimeaza nevoia de capital a bancilor europene intre 100-200 miliarde de euro, in timp ce unii analisti au venit cu estimari chiar mai ridicate.

"jumatate din bancile europene ar pica un adevarat test de stres in care datoriile suverane din portofoliu ar fi reevaluate la valoarea curenta de piata, iar rata capitalului de baza de rang intai (core Tier 1) ar fi majorata la 7%, fata de 5% in prezent, ceea ce ar implica ca bancile ar avea nevoie de majorari de capital de minimum 100 miliarde de euro"


Modelul de test de stres realizat de Breakinkvies presupune o taiere cu 72% a valorii la care bancile au inregistrate in contabilitate datoriile grecesti , cu 26% obligatiunile suverane portugheze, cu 8% cele irlandeze si cu 4% cele italiene.

Citeste si Financiarul

Foto: altergroup.com

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri