Antena Căutare

A crescut increderea companiilor romanesti. 64% vor sa angajeze

Increderea mediului de afaceri romanesc a crescut pe parcursul acestui an, comparativ cu scaderea increderii la nivel global pe care o inregistreaza majoritatea tarilor. Conform Indicelui Regus, Romania a inregistrat o crestere cu unsprezece puncte a increderii, pana la 105, incepand cu aprilie 2011. In contrast cu optimismul romanesc, media globala a Indicelui Regus privind increderea in afaceri a scazut, cu unsprezece puncte, pana la 114, din aprilie 2011.

"Fata de acum sase luni, numarul companiilor romanesti care raporteaza o crestere a venitului (54%) si a profitului (40%) a crescut, ceea ce confirma faptul ca increderea se bazeaza ferm pe rezultate efective"


Totodata, 64% dintre companiile romanesti intentioneaza sa angajeze mai mult personal, in special colaboratori liber profesionisti (49%) si tineri absolventi (74%).

„Din raport se constata ca, desi perspectiva globala a suferit o scadere evidenta aproape peste tot in comparatie cu situatia de acum sase luni, Romania se indreapta in directia opusa acestei tendinte. Cu profituri si venituri in crestere, este suficient teren pentru cresterea increderii. In acest climat pozitiv de dezvoltare nu este surprinzator faptul ca unele companii investesc in bunul cel mai de pret: puterea oamenilor", explica Gary Gurtler, vicepresedintele pentru Balcani si Europa Centrala si de Est al Regus.

Regus este furnizor global de solutii pentru spatii de lucru flexibile, cu produse si servicii care cuprind birouri complet echipate pana la sali de sedinte profesionale, business lounge-uri si cea mai mare retea de studiouri de comunicatii video din lume. Printre clienti se numara Google, GlaxoSmithKline si Nokia.



Financiarul Angela Merkel propune un comisar pentru moneda euro... Leul s-a depreciat usor vineri. Vezi cursul valutar!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x