Antena Căutare

Acţiunile europene au închis în creştere, revenind de la un minim al ultimilor şapte ani datorită titlurilor spaniole

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de marţi în creştere, revenind de la un minim al ultimilor şapte ani datorită titlurilor din Spania, care a anunţat un plan de stimulare consistent pentru combaterea şocului economic provocat de coronavirus, transmite Reuters.

Acţiunile europene au închis în creştere, revenind de la un minim al ultimilor şapte ani datorită titlurilor spaniole
Bursa | Shutterstock

Indicele pan-european STOXX 600 a închis în urcare cu 2,3%, după fluctuaţii pe parcursul şedinţei şi un declin semnificativ consemnat luni.

Indicele spaniol IBEX 35 a avansat cu 6,4%, marcând cea mai bună evoluţie zilnică înregistrată din 2010, investitorii apreciind un pachet de măsuri de până la 200 de miliarde de euro prezentat de premierul Pedro Sanchez.

Cele mai bune evoluţii au fost consemnate de titlurile companiilor de telecomunicaţii şi de utilităţi, care au avansat cu peste 10%, respectiv cu 5%, incertitudinile provocate de pandemie mărind interesul pentru plasamente considerate sigure.

Acţiunile companiilor de turism şi călătorii au scăzut cu circa 5%. Titlurile din aceste sectoare au scăzut în 18 din ultimele 19 şedinţe de tranzacţionare, iar în primul trimestru se îndreaptă spre pierderea a peste jumătate din valoare.

Titlurile Airbus au scăzut cu 8,6%, în urma anunţului că grupul opreşte activităţile de producşie şi asamblare la fabricile din Franţa şi Spania, pentru următoarele patru zile, pentru a respecta măsurile de carantină impuse de guvern.

Acţiunile operatorului de teatre Cineworld Group din Marea Britanie au scăzut cu 43%, iar cele ale operatorului de restaurante SSP Group cu 33%, după ce guvernul de la Londra a recomandat populaţiei să evite restaurantele şi activităţile sociale, pentru a limita răspândirea virusului.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a crescut cu 2,8%, DAX al bursei din Frankfurt cu 2,3%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 2,8%. Premierul francez Emmanuel Macron a oferit companiilor facilităţi fiscale pentru a le susţine în această perioadă dificilă.

O altă bancă oferă clienților cu credite de nevoi personale și imobiliare posibilitatea să amâne două rate... Guvernul se reuneşte în şedinţă, fiind aşteptate primele măsuri pentru susţinerea companiilor şi salariaţilor din sectoa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x