Antena Căutare

Adrian Vasilescu: Nu va fi cazul sa rationalizam pensiile si salariile

Consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu, a declarat, astazi, ca nici anul acesta, nici anul viitor, tara noastra nu va trebui sa apeleze la rationalizarea pensiilor si salariilor.


"Sunt convins ca anul acesta nu vom avea probleme, poate si la anul, si daca nu vom avea probleme la anul, inseamna ca spre sfarsitul anului viitor am putea vorbi despre iesirea din recesiune", a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

"Romania nu-si poate permite sa poarte o batalie pe doua fronturi: pentru sanatatea bugetului si iesirea din recesiune. Ar trebui sa mergem insanatosirea bugetului. Cert este ca in acest an trebuie sa facem ceva pentru sanatatea bugetului", a subliniat Adrian Vasilescu.

Adrian Vasilescu a adaugat ca Romania se afla in concurenta cu Ungaria si Bulgaria pentru atragerea investitiilor straine "de care are nevoie ca de aer si de soare".

"Pot sa va spun ca si ministerul Finantelor se uita in jur si vede ce se intampla in Ungaria si Bulgaria, care ne sunt concurenti in privinta atragerii de investitii straine. Va fi nevoie de o modificare a TVA-ului, a cotei unice, nu stiu, dar aceasta batalie trebuie sa o purtam si la anul, si in anii care vor veni", a conchis Vasilescu.

Sursa: Jurnalul National

Jeffrey Franks: In Romania este un dezastru in privinta atragerii fondurilor europene... A doua zi de discutii intre reprezentantii FMI si autoritatile romane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x