Antena Căutare

Jeffrey Franks: In Romania este un dezastru in privinta atragerii fondurilor europene

Purtatorul de cuvant al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), Dan Matei Agathon, a declarat, astazi, dupa discutiile dintre conducerile patronatelor si delegatia FMI, ca, in opinia lui Jeffrey Franks este un dezastru ce se intampla in Romania cu atragerea fondurilor europene, fiind inadmisibil sa se acceseze doar cinci la suta din banii acordati de UE.



La randul sau, presedintele UGIR-1903, Cezar Coraci, a spus chiar ca FMI ar fi gata sa accepte un deficit bugetar mai mare de 6,8 la suta, daca ar fi sigur ca banii vor fi folositi la cofinantarea proiectelor finantate din fonduri europene.

De asemenea, oamenii de afaceri au solicitat FMI sa intervina pe langa Guvern, pentru a asigura sistemului fiscal o mai mare stabilitate si predictibilitate.

"Am cerut Fondului sa preseze guvernul sa nu mai apara comentarii privind sistemul de taxe. Intr-o zi se vorbeste despre o cota unica de 10 la suta, apoi de necesitatea impozitului progresiv si in a treia zi despre marirea TVA. Nimeni nu va investi intr-o tara in care nu exista o predictibilitate minima a sistemului de taxe", a subliniat Dan Matei Agathon.

Purtatorul de cuvant al ACPR a adaugat ca, in cadrul discutiilor, Jeffrey Franks a promis ca va solicita Guvernului alocarea sumei de doua miliarde de euro din buget pentru plata arieratelor. Totusi, Dan Matei Agathon considera ca suma este insuficienta, in conditiile in care numai ARACO are de primit 1,2 miliarde de euro pentru lucrari deja prestate.

Conform lui Agathon, Jeffrey Franks a estimat ca, in 2011, Romania va avea o crestere economica modesta, iar pentru 2010 FMI va reduce prognoza de crestere economica la minus unu, minus 1,5 la suta din PIB.

Prezent la discutiile cu misiunea FMI, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, a apreciat ca "Romania nu a depasit punctul maxim al crizei, dar se vad primele semne ale incetarii recesiunii".

Tot articolul, in Jurnalul National

Sebastian Vladescu: "Nu discutam despre un nou acord cu FMI"... Adrian Vasilescu: Nu va fi cazul sa rationalizam pensiile si salariile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x