Antena Căutare

Adrian Vasilescu: Romania, in recesiune statistica din aprilie

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu a declarat, la Radio France Internationale (RFI), ca "Romania nu are cum sa nu intre intr-o recesiune statistica" de la sfaristul lunii martie, adaugand ca acest lucru se va sti clar pe la jumatatea lunii aprilie, "cifrele venind mai tarziu". In acelasi timp, Vasilescu a spus ca spera ca la nivelul anului 2012 Romania sa inregistreze o crestere economica de 1-2%.

"Romania nu are cum sa nu intre intr-o recesiune statistica, declarata la 31 martie, adica peste cateva zile. De fapt, nu chiar peste cateva zile, ca asa e in jocul statisticii, cifrele vin mai tarziu. Probabil ca in aprilie, pe la jumatatea lunii, o sa stim exact daca la 31 martie Romania a intrat in recesiune sau nu", a declarat consilierul lui Mugur Isarescu, subliniind ca "Atentie, va fi o recesiune statistica!".

De asemenea, Vasilescu a explicat ce inseamna "recesiunea statistica", afirmand ca "in trimestrul trei din anul trecut, am avut o creştere cu mult peste medie, care a determinat minusul din trimestrul patru, printr-un calcul statistic, pentru ca la nivelul anului, pe toate cele patru trimestre de anul trecut, noi am iesit cu o crestere de 2,5. Este una dintre cele mai mari din Europa. Speram sa iesim si anul acesta cu o crestere nu chiar de 2,5%, dar poate 1%, poate 1,5%, poate 1,8% si asta inseamna ca iar la nivelul anului nu vom avea recesiune, dar avand recesiune prin doua minusuri, un trimestru langa un trimestru, nu avem cum sa scapam, vom fi in recesiune la 31 martie, asa cred eu".

Foto: Intactimages

Totul e "perfect" la Craiova: Primarul Antonie Solomon da 20 mil. € pe un aqua-park... Euro, aproape de maximul istoric inregistrat in 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x