Antena Căutare

Afacerile din comert au scazut cu 7,6% in noiembrie 2010, fata de aceeasi perioada din 2009

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a scazut in noiembrie 2010 cu pana la 3,1% fata de octombrie si cu pana la 7,6% fata de aceeasi luna din 2009, informeaza Institutul National de Statisctica (INS), citat de Mediafax. Exceptie de la aceasta scadere semnificativa face numai comertul din industria auto.


Fata de aceeasi luna din 2009, volumul afacerilor din comert din noiembrie 2010 a coborat cu 7% ca serie bruta si cu 7,6% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Scaderea s-a produs din cauza reducerii vanzarilor de produse nealimentare (-13,4% ca serie bruta si -14,6% ca serie ajustata) si a celor de alimente, bauturi si tutun (-5,9% ca serie bruta si -5,5% ca serie ajustata).

In ceea ce priveste comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, acesta a urcat cu 5% ca serie bruta si cu 6,8% ca serie ajustata.

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, in primele 11 luni ale anului 2010, a scazut fata de perioada similara din 2009, cu 4,9% ca serie bruta si cu 5,3% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Preturile alimentelor la nivel mondial au atins un nou record in decembrie... FMI a aprobat a saptea transa de imprumut pentru Romania...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x