Antena Căutare

Afacerile firmelor de catering isi continua declinul: -10% in primul semestru

Comenzile pentru mancarea chinezeasca au scazut, de exemplu, cu 37% fata de 2009.

Criza a redus la jumatate veniturile celui mai cunoscut restaurant specializat pe livrari la domiciliu de mancare chinezeasca, Wu Xing.

„Scaderea, inceputa odata cu criza, ar putea sa se opreasca anul acesta, iar de la anul vom avea din nou cresteri pe zona de livrari", spune Sabin Cernea, care asteapta in 2011 venituri de 4 milioane de lei. Concurenta pe zona de livrari s-a intetit in ultima perioada, iar marile lanturi de restaurante ofera acest serviciu.

„La Mama" ar putea factura pana la finalul anului comenzi de 750.000 de euro.

Wu Xing, unul dintre cele mai cunos­cute branduri care livreaza mancare cu specific chinezesc la domi­ciliu, estimeaza pentru acest an afaceri de 4 milioane de lei, in scadere cu 7% fata de anul tre­cut. Practic, cifra de afa­­ceri a com­pa­niei CSC Exim'92, care opereaza brandul Wu Xing, s-a injumatatit fata de 2008, cand a aparut criza, iar veni­turile erau de aproxi­mativ 8 milioane de lei.

„Evolutia cifrei de afa­ceri pe primul semestru confirma sca­derea pietei cu 10%", spune Sabin Cernea, presedintele CSC Exim'92. Acesta punc­­teaza ca ritmul de scadere a incetinit fata de 2010, ceea ce sugereaza ca suntem aproa­pe de minim. „Pentru 2012, preve­dem rein­ce­perea cresterilor pe fondul iesirii din recesiune", subliniaza fon­datorul Wu Xing.

Printre masurile luate pe timp de criza de Wu Xing se numara extinderea intr-un mall si o noua echipa de bucatari condusa de maestrul bucatar asiatic Tushin.

Tot articolul, in Financiarul

Analistii: inflatia anuala s-a plasat in iunie la 8,4-8,7%... Strainii au depus in bancile autohtone 3,4 mld. euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x