Antena Căutare

ANAF: Departament special pentru controlarea averilor mari

Veniturile nejustificate vor fi controlate si impozitate. Premierul Emil Boc a declarat, marti seara, la postul public de televiziune, ca in cadrul ANAF va fi infiintat un departament special care sa se ocupe cu analiza averilor mari. Astfel, sustine Boc, vor fi sanctionati cei care contribuie la evaziunea fiscala.

"Aceia care au venituri foarte mici sau aproape inexistente, dar in spate au vile, masini de lux, concedii in strainatate, opulenta, vor trebui sa spuna de unde au aceste resurse financiare. Iar daca nu pot spune, aceste diferente se impoziteaza cu 16% si banii merg la bugetul de stat, iar daca exista si o infractiune e treaba penalului sa analizeze"


Declaratia premierului vine dupa ce ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a anuntat ca cei care au venituri foarte mari, dar nu si le declara corect, nu vor avea liniste in 2011.

"Pentru acele persoane fizice care nu isi declara veniturile, adica sunt in situatia sa aiba venituri foarte mari si impozite zero, fara sa aiba venituri a caror impozitare sa se fi facut in mod legal, le transmit ca nu pot sa stea linistite", a declarat Ialomitianu, adaugand ca este vorba despre "cei care au iahturi, vile si isi petrec vacantele in locurile unde tarifele sunt extrem de mari, iar ei nu pot sa justifice (cheltuielile-n.r.) prin veniturile declarate".

Guvernul a decis saptamana trecuta ca persoanele fizice ale caror venituri reale depasesc cu cel putin 50.000 lei sumele declarate vor plati un impozit de 16 la suta pentru diferenta dintre cele doua valori. Mai mult, la anul cei de la Fisc vor lua la puricat averile a 200-300 de persoane. Vizati sunt patronii foarte bogati, care nu au declarat veniturile si s-au sustras astfel de la plata impozitelor.

Exporturi la nivel-record... Preturile vor continua sa creasca in urmatoarele luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x