Antena Căutare

Exporturi la nivel-record

Exporturile Romaniei vor atinge anul viitor 40 de miliarde de euro, un nivel-record de dupa Revoluţie daca pe plan internaţional nu vor interve­ni fenomene neprevazute, iar cursul leului va fi stabil

Dupa o scadere de cinci miliarde de euro, exporturile au reusit nu nu­mai sa recupereze integral pierderile din perioada de criza, ci sa si aduca un plus de incasari de doua miliarde de euro faţa de maximul din 2008, potrivit Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR).

Cele mai importante companii care au vandut marfa peste hotare sunt Dacia Pitesti, Nokia Romania si Rompetrol Rafinare. Primii 100 de exportatori au realizat impreuna peste 50% din incasarile valutare, li­derii naţionali din principalele sectoare de export fiind: ALRO Slatina (metalurgia neferoasa), Philip Morris Romania (industria tutunului), Oltchim Ramnicu-Valcea (industria chimica), J&R Enterprises (industria confectiilor), Upetrom (echipamente din domeniul petrolului si gazelor), Schenker Romtrans (transporturi internationale).

Totusi, din cele 25.000 de firme exportatoare care existau inainte de criza, circa 10.000 au fost eliminate de pe piata externa sau au intrat in faliment.

Sursa: jurnalul.ro

Depozitele bancare, garantate pana la 100.000 de euro... ANAF: Departament special pentru controlarea averilor mari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x