Căutare Live

Poprirea electronică, noua metodă ANAF pentru a-i prinde pe românii datornici. De când se aplică executarea online

ANAF impune poprirea electronică pentru românii care au datorii la stat. Astfel, operațiunile de popriri și executări urmează să fie efectuate online. De când se aplică?

ANAF a realizat un sistem de popriri electronice pentru datornici

ANAF are pregătit tot mecanismul pentru poprirea electronică a conturilor, astfel încât operaţiunea să se desfăşoare rapid şi cu cât mai puţine inconveniente pentru datornic.

ANAF: Popririle electronice intră în vigoare din 26 octombrie

Popririle şi executările sunt suspendate de Guvern până la 25 octombrie, aşa că mecanismul va deveni operaţional de pe 26 octombrie.

“Am finalizat poprirea electronică. Va fi utilizată, însă, abia după ce expiră suspendarea măsurilor de executare silită şi reluăm operaţiunile. De pe data de 26 octombrie va fi funcţională”, a declarat preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu, într-un interviu acordat Profit.ro, citat de News. Guvernul a introdus, printre facilităţile fiscale acordate în perioada crizei COVID-19, şi suspendarea popririlor.

Popririle și obligaţiile fiscale scadente, suspendate până în octombrie

Astfel, obligaţiile fiscale scadente începând cu luna martie 2020 şi neachitate până la 25 octombrie 2020, nu sunt considerate restante şi nici nu se calculează şi nu se datorează dobânzi şi penalităţi de întârziere pentru acestea.

Citește și: ANAF, anunț de ultimă oră: ”Oamenii își vor putea folosi conturile imediat, nu vor mai sta la cozi la bănci!”

Preşedintele ANAF afirmă ca de o poprire a avut parte şi ea, dar în trecut, când era şefă a DGRFP Bucureşti.

“Cine nu a primit o somaţie? Am primit şi eu când eram director la Bucureşti, nu doar somaţie, ci şi o poprire pentru o amendă pe care o luasem în calitate de conducător al instituţiei şi de care nu ştiam. Am avut şi eu o poprire. Acum aştept să vedem poprirea electronică după 25 octombrie. Noul sistem e-poprire ne va feri pe toţi de greselile din trecut”, a declarat şefa ANAF.

Florin Cîţu: Cea mai mare sumă investită de guvernul României în primele şase luni -16,1 miliarde lei. Socialiştii de la... INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 22,3%, în primele cinci luni, faţă de aceeaşi perio...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri