Antena Căutare

ANAF începe operațiunea „Iceberg”! Controalele Fiscului se vor ține lanț! Nimeni nu scapă

ANAF a anunțat că a demarat operațiunea „Iceberg”, prin care companiile mari din România vor fi verificate pe parcursul acestui an.

ANAF a anunțat că a demarat operațiunea „Iceberg”, prin care companiile mari din România vor fi verificate pe parcursul acestui an.

Operațiunea „Iceberg" declanșată de ANAF va acoperi toate domeniile de activitate economică.

Această operațiune a Fiscului presupune intensificarea controalelor și eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul menținerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfășoară activități în România, arată un comunicat de presă al ANAF.

Potrivit ANAF, principalele direcții de acțiune, în perioada următoare, sunt: combaterea fenomenului externalizării profitului și verificarea manierei în care companiile mari gestionează relațiile economice între companii în grupul din care fac parte.

Lista principalelor direcții de acțiune, potrivit ANAF, continuă cu destructurarea lanțurilor tranzacționale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin identificarea și instrumentarea fenomenelor de fraudă fiscală cu implicații fiscale negative semnificative asupra bugetului statului.

La nivelul ANAF s-a constituit o echipă de lucru formată din specialiști din cadrul Agenției, care va iniția verificări fiscale la contribuabilii cu activitate de impact în toate domeniile de activitate economică.

„Acestea vor avea la bază evaluarea riscului pentru fiecare contribuabil, raportat la dispozițiile Codului de Procedură Fiscală precum și a (sic!) legislației din domeniu", mai arată comunicatul.

Loteria Bonurilor Fiscale 2019. Care sunt primele bonuri câștigătoare din acest an... Alocații mai mici cu 50% pentru copii! Este scandalul momentului! Ce anunță oficialii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x