Căutare Live

Oficial! ANAF șterge datorii! Ce trebuie să faci pentru ca Fiscul să îți anuleze unele obligații fiscale

Unele datorii pot fi șterse de ANAF, la cerere, după ce normele pentru aplicarea amnistiei fiscale au fost publicate în Monitorul Oficial.

Oficial! ANAF șterge datorii! Cum îi poți cere Fiscului anularea unor obligații fiscale

Noul mecanism se aplică pentru ştergerea obligaţiilor fiscale accesorii pentru obligaţiile bugetare principale restante la 31 martie 2020.

De ştergerea obligaţiilor fiscale accesorii (dobânzi şi penalităţi de întârziere) pot beneficia toţi contribuabilii care au datorii restante la 31 martie 2020 (persoane fizice, juridice, persoane fizice care desfăşoară activităţi economice sau profesii libere, entităţi fără personalitate juridică, instituţii publice, etc),

Concret, se plăteşte obligaţia fiscală principală şi se scapă astfel de accesoriile ce s-au acumula între timp.

Procedura presupune ca datornicii să îşi exprime intenţia de a beneficia de această Ordonanţă 69 (deci amnistia nu se va aplica automat/din oficiu), începând printr-o notificare făcută prin Spaţiul Privat Virtual (SPV), ori depusă la registratura organului fiscal, ori prin poştă cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Poprirea electronică, noua metodă ANAF pentru a-i prinde pe românii datornici. De când se aplică executarea online

Fiscul emite apoi decizia privind obligaţiile de plată accesorii şi certificatul de atestare fiscală. Dacă contribuabilului i se pare că există neconcordanţe între situaţia reală şi ce scrie în acele documente, poate solicita punerea în acord, potrivit avocatnet.ro.

Dacă nu există chestiuni de lămurit sau, dacă există, după ce au fost lămurite, Fiscul emite decizia de amânare la plată a obligaţiilor accesorii respective, de la acel moment nemaiputându-se efectua executări pentru respectivele creanţe.

Acesta este unul dintre avantajele acestei proceduri, de fapt, faptul că, odată anunţă intenţia de a beneficia de acesta şi emis certificatul fiscal, nu se vor mai putea derula executări.

Indicele ROBOR la 3 luni a rămas marţi la 2,15%... Ministerul Dezvoltării: Comisia Europeană a aprobat finanţarea pentru Spitalul Regional Craiova...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri