Antena Căutare

Analiza Reuters: Perspectiva economica a Europei, la discretia politicii in domeniul datoriilor

Economia Europei da semnale de alarma, dar adevarul, incomod pentru politicieni, este ca revenirea la crestere sustenabila depinde de o solutie durabila pentru criza datoriilor suverane din zona euro, potrivit unei analize Reuters, citata de EurActiv.

Dupa summitul de la Bruxelles, de la sfarsitul saptamanii trecute, Uniunea Europeana nu pare sa se apropie de spargerea cercului vicios in care masurile de austeritate franeaza dezvoltarea si amplifica deficitele bugetare, care, la randul lor, provoaca necesitatea unor noi reduceri ale cheltuielilor, titreaza Reuters.

Liderii europeni au aprobat un set de masuri, cum ar fi promisiunea unei piete digitale unice si reducerea birocratiei pentru firmele mici.

Iar majorarea cu 10% a fondurilor structurale ale UE va furniza suplimentar 2,6 miliarde de dolari pentru investitii in tari precum Grecia, Portugalia si Irlanda, care aplica masurile de austeritate convenite cu Comisia Europeana si FMI in vederea reducerii datoriilor si deficitelor.

Speranta liderilor europeni, pe termen scurt, este ca un plan cuprinzator de oprire a crizei datoriilor din zona euro, ce urmeaza sa fie prezentat miercuri, va calma pietele, va reduce costurile de finantare si va imbunatati increderea populatiei si companiilor, informeaza EurActiv, citand analiza Reuters.

Lectia pentru Europa este insa ca nu va avea loc o accelerare a cresterii economice daca nu sunt tinute sub control datoriile si deficitele.

Totusi, eliminarea dezechilibrelor nu va aduce o crestere puternica, daca guvernele nu vor lua masuri pentru eliminarea piedicilor structurale, care necesita timp si rabdare, dar pot aduce beneficii substantiale, au concluzionat analistii Reuters.

Ultima zi pentru depunerea declaratiei unice: Site-ul Fiscului, blocat!... BM: Un sfert din companiile de stat sunt "de facto" in faliment...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x