Antena Căutare

ANCHETA: Drumul Babelor deschide calea betonierelor in Bucegi

Elena Udrea si CJ Dambovita si-au dat mana pentru colonizarea urbana a unui munte-simbol.

Asfaltarea Drumului Judetean 713, cunoscut si sub numele de Drumul Babelor, inseamna in mod concret cel mai important pas spre colonizarea urbana a Bucegilor. Sub ochii nostri, ai tuturor, pe bani publici si prin mimarea functionarii unor institutii care ar fi trebuit sa apere de fapt Parcul Natural Bucegi (PNB), sit Natura 2000, s-a dat startul unor afaceri grosolane pe seama muntelui.

Reabilitarea DJ 713 Sinaia (DN 71) - Cabana Cuibul Dorului - Saua Dichiului - Babele, cum se numeste oficial lucrarea, este doar cel mai important pas dintr-o serie de proiecte care inseamna de fapt cocotarea turistului de asfalt pana in preajma monumentului naturii Babele.

Pentru turnarea asfaltului si-au dat girul consiliile judetene Dambovita si Prahova (pe teritoriul carora se afla drumul), dar sefii Partidului Democrat Liberal (PDL) de la Targoviste au mai multe proiecte care trebuie sa favorizeze umflarea conturilor personale prin exploatarea ultimelor petice de natura salbatica: piste de schi, cabane montane, asfaltarea unui alt drum, DJ 714, care deschide calea gloatelor sau proiectul viitoarei statiuni Padina - Pestera.

Cucerirea Bucegilor este un proiect mai vechi, vehiculat inca de pe vremea lui Nicolae Ceausescu, care si-ar fi dorit construirea in zona a unei statiuni turistice. Ce nu a indraznit Ceausescu insusi sa puna in aplicare, desi nu avea Comisia Europeana pe cap, au inceput sa viseze potentatii locali inca din epoca guvernarii PSD.

Aceiasi care astazi, grupati sub stindardul portocaliu purtat de Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, isi freaca mainile fericiti si fac proiecte de pensiuni, moteluri si hoteluri. Pentru ca toate aceste planuri au primit OK-ul imediat ce Udrea a preluat portofoliul Turismului. Aceasta este secondata de presedintele CJ Dambovita si al PDL din judet, Florin Popescu.

Vicepresedintele PDL Dambovita, senatorul Valentin-Gigel Calcan, este si el unul dintre principalii beneficiari directi ai investitiilor demarate in zona. Acesta este proprietarul Hotelului Pestera, in spatele caruia va fi amenajata una dintre partiile de schi pe bani publici finantata de MDRT.

In plus, accesul la hotelul lui Calcan va fi modernizat prin largirea si asfaltarea unui alt drum, DJ 714, actiune care tocmai a fost demarata oficial prin includerea acestuia in Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, chiar in prima transa de proiecte aprobate.

Asa-numitul Program National este in fapt o megaactiune electorala care ar presupune asfaltarea a 10.000 de kilometri de drumuri judetene prin finantarea lucrarilor de firmele care primesc contractele, aceste credite mascate urmand sa fie achitate incepand cu 2012, adica vor pica in sarcina urmatorului guvern.

Tot articolul, in Jurnalul National

Bancile nu reusesc sa relanseze creditarea: a scazut cu 5,4 miliarde de lei, in termeni nominali... Realitatea Media rupe contractul cu Asesoft...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x