Antena Căutare

Angela Merkel propune un comisar pentru moneda euro

Cancelarul german, Angela Merkel, si premierul olandez Mark Rutte au sustinut astazi ideea crearii unui post de comisar european consacrat special monedei unice.


„Cred ca trebuie sa mergem mai departe in aceasta directie, pentru ca un Pact european de stabilitate consolidat reprezinta un mare progres, dar dreptul de interventie, de care este nevoie cand o tara persista in a nu respecta Pactul, nu este suficient exprimat", a explicat Merkel.

Potrivit cancelarului german,uin asemenea comisar va trebui, inainte de toate, sa impuna disciplina bugetara intr-o zona euro extrem de disparata si zguduita de criza datoriilor.

In prezent, UE dispune de un comisar pentru afaceri economice si monetare, in persoana lui Olli Rehn, care are deja misiunea de a supraveghea.

In acelasi timp, premierul olandez a subliniat ca nu trebuie scapate din vedere cele 12 state care fac parte din Uniunea Europeana, dar nu intra in zona euro. „Nu trebuie sa pierdem contactul" cu aceste tari, „chiar daca frecvent luam decizii in format 17", a spus Rutte.

Foto: forbes.com

Incep lucrarile pe autostrazile Timisoara – Lugoj si Nadlac – Arad. Termen de finalizare, 2013... A crescut increderea companiilor romanesti. 64% vor sa angajeze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x