Antena Căutare

Anunț important pentru medici și asistente medicale! După 12 ore de negocieri cu Sanitas, Ministrul Sănătăţii a anunţat că legea salarizării va fi modificată!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, marţi seară, după aproape douăsprezece ore de negocieri cu liderii Federaţiei Sanitas, că s-a ajuns la concluzia că legea salarizării şi regulamentul sporurilor au fost aplicate subiectiv de către spitale şi că s-a decis modificarea legii salarizării, fără însă a fi modificată plafonarea sporurilor la 30%.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, marţi seară, după aproape douăsprezece ore de negocieri cu liderii Federaţiei Sanitas, că s-a ajuns la concluzia că legea salarizării şi regulamentul sporurilor au fost aplicate subiectiv de către spitale şi că s-a decis modificarea legii salarizării, fără însă a fi modificată plafonarea sporurilor la 30%.

Mihai Bica, primul român care a studiat Medicina la Cambridge: „Vorbind cu un medic grec, am regăsit un sentiment ciudat pe care l-am simțit deseori- «ideea de a face ceva pentru oamenii din țara mea!»”

La rândul lor, reprezentanţii Sanitas au anunţat că renunţă la greva generală programată pentru 11 mai, fiind încheiat un acord cu Executivul. Documentul prevede, între altele, acordarea unei sume compensatorii pentru toţii angajaţii din sistemul sanitar care au înregistrat diminuări de venituri nete faţă de nivelul lunii februarie 2018, păstrarea actualelor limite prevăzute în Regulamentul de sporuri în vigoare, cu garantarea pragului minim, crearea posibilităţii depăşirii procentului de 30% pentru spitalele mono-specialitate, servicii judeţene de ambulanţă şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, excluderea sporului de gardă din calculul pentru stabilirea plafonului de 30% şi reluarea negocierilor la Contractul Colectiv de Muncă.

UPDATE - Sume compensatorii pentru angajaţii din sănătate cărora le-au scăzut veniturile, depăşirea procentului de 30% pentru anumite unităţi medicale, printre prevederile acordului înheiat între Guvern şi sindicate

În urma întâlnirii dintre premierul Viorica Dăncilă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Daniela Pescaru şi reprezentanţii sindicatelor Sanitas şi Solidaritatea Sanitară, s-a convenit încheierea unui acord în şapte puncte, iar sindicatele au anunţat că au decis să renunţe la greva generală programată în 11 mai.

Acordul prevede:

- acordarea unei sume compensatorii pentru toţii angajaţii din sistemul sanitar care au înregistrat diminuări de venituri nete faţă de nivelul lunii februarie 2018, suma compensatorie urmând să acopere integral diferenţa.

- păstrarea actualelor limite prevăzute în Regulamentul de sporuri în vigoare, cu garantarea pragului minim.

- crearea posibilităţii depăşirii procentului de 30% prevăzut în art. 25, alin. 1 şi 2, din Legea 153/2017, pentru spitalele mono-specialitate, servicii judeţene de ambulanţă şi Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov, în vederea asigurării nivelului minim al sporurilor prevăzute în actualul Regulament al sporurilor şi stabilirea, prin hotărâre de guvern, a sumelor suplimentare necesare, dar numai în cazuri bine fundamentate.

- excluderea sporului de gardă din calculul pentru stabilirea plafonului de 30%, prevăzut în art. 25, alin. 1 şi 2, din Legea 153/2017.

- reluarea negocierilor la Contractul Colectiv de Muncă.

- reformularea modalităţii de încadrare a directorului de îngrijiri, în sensul revenirii la forma iniţială a Legii 153/2017.

- echivalarea funcţiilor de moaşe şi surori medicale cu funcţia de asistent medical. Toate prevederile de mai sus se vor aplica asupra drepturilor salariale care se vor acorda începând cu luna mai 2018.

Curs valutar 8 mai. Cum evoluează euro și dolar după saltul Robor... Curs valutar 9 mai. Leul se impune în fața euro. Ce se întâmplă cu dolar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x