Antena Căutare

Apicultura, grav afectata de seceta. Pretul mierii va creste

Seceta provoaca probleme si in agricultura. In lipsa ploilor, florile abia daca mai au polen, air albinele nu mai au din ce sa produca miere. Anul acesta, productia este cu 80% mai mica decat in anii trecuti, asa ca apicultorii sunt nevoiti sa scumpeasca mierea.

George Vlaic este o legenda printre apicultorii din Hunedoara si nu a mai prins un an atat de prost de 60 de ani, de cand se ocupa de albine. Toti apicultorii sunt de parere ca este un an foarte slab pentru productia de miere.

Pentru ca nu se pot hrani din nautra, din cauza secetei, crescatorii de albine trebuie sa le asigure hrana suplimentara, ceea ce inseamna si costuri in plus. In prezent, mierea de la producatori costa, in medie, 20 de lei kilogram, dar pretul va creste in curand.

Daca vor mai trece prin inca doi ani la fel de secetosi, apicultorii se tem ca meseria lor va deveni o legenda in Romania.

Actiunile Facebook, in cadere libera... Diaspora tine Romania pe linia de plutire. Cati bani au trimis romanii din strainatate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x