Antena Căutare

Aprecierea leului si prabusirea consumului au tinut inflatia sub 8%

Trendul ascendent a fost sustinut, in principal, de cresterea preturilor internationale la alimente si petrol.

Inflatia anuala din Romania a accelerat in martie, plasandu-se in intervalul 7,7%-8%, de la 7,6% in februarie si 6,99% in ianuarie, rata lunara fiind de 0,3%-0,66%, potrivit estimarilor analistilor consultati de „Fin.ro".

Acestia au aratat ca inflatia a fost alimentata de cresterea pe plan global, dar si local, a pretului petrolului si al produselor alimentare, pe fondul prelungirii efectului cresterilor de taxe din 2010.

Cresterea lunara a preturilor de con­sum a fost in martie 2011 de 0,3-0,66% rata anuala urcand la 7,7-8%. Desi inflatia este asteptata sa incetineasca semnificativ in a doua jumatate a anului, odata cu ate­nu­area impactului cresterii TVA, pre­siu­nile exercitate de majorarea preturilor alimen­telor la nivel mondial vor con­ti­nua.

In aceste conditii, analistii considera ca inflatia la finalul anului nu se va plasa in afara intervalului tintit de banca centrala, de 3%+/-1 punct procentual, pla­san­du-se in banda de 4%-4,5%. Institutul National de Statistica urmeaza sa publice luni, 11 aprilie, rata inflatiei pentru luna martie.

Tot articolul, in Financiarul

Autostradal Cernavoda - Medgidia a ramas fara constructor... UPDATE! Benzina sare de pragul psihologic de 6 lei/litru!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x