Antena Căutare

Auto / Taxa de prima inmatriculare, transformata in impozit?

Taxa auto ar putea suferi din nou modificari in 2011, au anuntat reprezentantii Guvernului. Un anunt in acest sens va fi facut pana in luna iune a acestui an, cand se va preciza si care vor fi achimbarile. Pana atunci, a fost constituit deja un grup de lucru interministerial care analizeaza daca e cazul totusi sa fie modificata aceasta taxa. Anul trecut, fostul ministru al Mediului a estimat posibilitatea transformarii taxei in impozit dupa principiul "poluatorul plateste".

Taxa auto, de poluare a autovehiculelor sau cum vreti sa-i mai spuneti ar putea fi modificata din nou in 2011. Si nu oricum, ci asa cum a anticipat fostul ministrul al Mediului, Nicolae Nemirschi, pe principiul "poluatorul plateste".

"Vrem sa anuntam din timp eventuala modificare a taxei auto, de aceea ne-am propus ca pana la sfarsitul lui iunie sa spunem daca, din 2011, se va modifica modul de calcul al taxei auto si cum anume va arata aceasta. Oamenii trebuie sa stie din timp. Vrem sa respectam, in eventualitatea unei modificari, principiul , consacrat la nivel european", a anuntat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Taxa de prima inmatriculare a fost introdusa de Guvern in luna aprilie 2008, fiind calculata in functie de specificatiile tehnice ale fiecarei masini in parte, pe baza capacitatii cilindrice si a emisiilor de dioxid de carbon.

Pe fondul cresterii numarului de masini second-hand importate, Guvernul a decis, in luna decembrie 2008, ca taxa de poluare auto perceputa la achizitia masinilor noi sa fie suspendata incepand cu 15 decembrie 2008, pana la sfarsitul lunii decembrie 2009, pentru vehiculele Euro 4 cu motorizari de pana la 2.000 cmc inmatriculate pentru prima data in Romania si in Uniunea Europeana. Exceptia a fost ridicata la inceputul acestui an.

Guvernul estimeaza ca va colecta in acest an din taxa de poluare pentru autovehicule o suma totala de 1,65 miliarde lei, un nivel similar prognozei pentru 2009,

Analistii bancari: BNR ar putea reduce din nou dobanda-cheie... Auto / Centrul Tehnic Renault de la Titu, inaugurat in septembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x