Antena Căutare

Autoritatile sunt nevoite sa-si plateasca obligatiile catre firme in 30 de zile

Achitarea restantelor nu va mai putea fi amanata la nesfarsit, potrivit unei directive europene. Parlamentul European a votat o directiva care va obliga autoritatile publice din statele membre sa-si plateasca obligatiile catre mediul de afaceri in termen de 30 de zile.




„Aceasta directiva va duce la dezvoltarea unei noi culturi a platilor. Scopul nostru a fost acela de a asigura ca drepturile intreprinderilor mai mici sunt protejate, pentru a imbunatati lichiditatea si a crea un climat mai bun pentru investitiile in crearea de noi locuri de munca", a spus raportoarea Barbara Weiler in Parlamentul European.

Directiva va trebui implementata de la 1 ianuarie 2011 in legislatiile nationale ale statelor membre. Termenul de plata poate fi prelungit la 60 de zile, dupa cum a stabilit Parlamentul European, dar numai in cazuri exceptionale, in conditiile in care cele doua parti isi dau acordul, iar decizia nu este injusta fata de creditor. Statele membre UE pot stabili ca in sistemul sanitar platile sa poata fi facute intr-o perioada de 60 de zile.

Citeste articolul complet pe Financiarul.com

Leul s-a apreciat usor in raport cu euro... Bancile vand sau inchiriaza locuintele preluate de la datornici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x