Antena Căutare

Bancile vand sau inchiriaza locuintele preluate de la datornici

Cu tot mai multe locuinte preluate de la rau-platnici, bancile au inceput sa apeleze la agentiile imobiliare pentru a le vinde sau inchiria. Preturile caselor sunt cu zece pana la 50 de procente mai mici decat cele de pe piata, spun specialistii.

Disponibilizarile, taierea salariilor si cresterea preturilor i-au dus pe multi romani in imposibilitatea de a-si plati ratele catre banci. Nu putini si-au pierdut casele - iar numarul locuintelor preluate de banci a crescut cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Peste 1.000 de case sunt acum in etapa de licitare. O parte sunt achizitionate la preturi foarte mici de cei dispusi sa-si asume INSA niste riscuri.

Pentru asta insa, clientul trebuie sa fi depus o garantie de 10% din pretul casei si sa poata acoperi diferenta in urmatoarele 30 de zile de dupa licitatie. Altfel pierde banii. Pentru ca procedura dureaza, noul proprietar poate intra in posesia locuintei chiar si la un an de la achitarea ei.

Majoritatea nu o stiu insa, dar pot alege dintre locuintele scapate de litigiu si intrate in proprietatea bancilor. Si ele, mai ieftine.

Romanii nu sunt insa obisnuiti sa cumpere de la banci, ci sa ia. Prin urmare, casele scoase la vanzare de institutiile bancare inca nu au foarte multi cumparatori.

Autoritatile sunt nevoite sa-si plateasca obligatiile catre firme in 30 de zile... Cristi Burci negociaza cu Vintu preluarea Realitatea TV...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x