Antena Căutare

Autostrada Bucuresti – Ploiesti, in conservare

Calvarul soferilor care circula pe DN 1 nu se va termina curand, deoarece autoritatile mai au nevoie de 1,7 miliarde de lei pentru finalizarea Autostrazii Bucuresti - Ploiesti, bani ce ar trebui alocati de la bugetul de stat. Autoritatile nu ne pot spune cand se va putea circula pe Autostrada Bucuresti - Ploiesti, deoarece nu mai gasesc in buget sumele necesare finalizarii lucrarilor de executie. "Nu mai avem bani de mult pentru investitii si nici anul viitor nu vor fi. Suma prevazuta in bugetul pe anul viitor pentru investitii este mai mica decat necesarul pentru finalizarea Autostrazii Bucuresti - Ploiesti, respectiv 1,7 miliarde de lei. Nu sunt bani", ne-a explicat Dorina Tiron, directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Astfel, autoritatile ne tot duc cu vorba, devansand termenul de predare a acestui proiect de la un an la altul. Daca initial lucrarile incepute in 2007 trebuiau sa fie finalizate in 2009, acest termen a fost prelungit pana in iunie 2010. Acum sunt sanse extrem de mici ca pe Autostrada Bucuresti - Ploiesti sa se deschida circulatia in decembrie 2011.

"In prezent, constructorii au trecut la conservarea lucrarilor realizate la Autostrada Bucuresti - Ploiesti, deoarece vine iarna si trebuie sa facem ceva sa reziste pana la primavara, cand speram sa obtinem fondurile necesare finalizarii lucrarii. La rectificarea bugetara din august, in loc sa mai primim bani pentru investitii, noua ni s-au luat 300 milioane de lei", ne-a explicat Marin Ionescu, directorul Investitii din cadrul CNADNR.

Tot articolul, in Jurnalul National

Plata datoriilor statului catre firme, in maximum 60 de zile... Ilie Serbanescu: In Romania, bancile fac camatarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x