Căutare Live

Banca Mondială este pregătită să susţină noul guvern al Libanului, dar avertizează că criza economică trebuie combătută urgent

Banca Mondială a anunţat miercuri că este pregătită să susţină noul guvern din Liban, avertizând că ţara trebuie să combată urgent criza economică care se agravează pe zi ce trece, transmite Reuters.

Instituţia financiară a cerut formarea rapidă a unui nou guvern şi a avertizat că se aşteaptă ca recesiunea din 2019 să fie mai accentuată decât contracţia de 0,2% anticipată anterior.

Premierul Saad al-Hariri a fost nevoit să demisioneze săptămâna trecută, din cauza protestelor masive care au avut loc la nivel naţional împotriva guvernanţilor. Deocamdată nu există semne de progres pentru formarea unui guvern nou.

Turbulenţele au loc în timp ce Libanul traversează cea mai gravă criză economică şi financiară de după războiul civil din perioada 1975-1990.

Banca Mondială se află printre donatorii străini care s-au angajat anul trecut să ofere ajutoare de ordinul miliardelor de dolari, dacă guvernul libanez va pune în practică reformele amânate de mult timp. Aliaţii externi ai Libanului alteaptă încă să vadă reformele puse în aplicare, înainte de a furniza banii.

”Libanul nu îşi permite luxul de a pierde timpul pentru a redresa problemele care au nevoie de atenţie imediată. Există o nevoie urgentă de oprire a crizei economice care se formează ”, se arată într-un comunicat al Băncii Mondiale, după ce directorul regional al instituţiei, Saroj Kumar Jha, s-a întâlnit miercuri cu preşedintele libanez Michel Aoun.

Ponderea libanezilor care trăiesc în sărăcie ar putea creşte la 50%, dacă criza economică se va înrăutăţi, de la circa o treime în 2018. Şomajul, care se află deja la 37% pentru persoanele de sub 35%, ar putea creşte rapid, potrivit Băncii Mondiale.

Sursa : news.ro

A renăscut moda aprozarelor de stat! Sute de români îşi fac zilnic cumpărăturile în magazinele pline de produse tradiţio... Acţiunile Uber Technologies au scăzut cu până la 9%, la un minim record, după expirarea unei restricţii de vânzare de ti...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri