Antena Căutare

Băncile au dat lovitura de grație românilor! ANAF a început controalele

Lovitură pentru românii care vor să facă un împrumut! Unele bănci au scumpit creditele, după ce Guvernul le-a impus taxa pe active, dacă depăşesc un Robor de doi la sută. Diferențele, fațăp de luna decembrie 2018, sunt uriașe.

Lovitură pentru românii care vor să facă un împrumut! Unele bănci au scumpit creditele, după ce Guvernul le-a impus taxa pe active, dacă depăşesc un Robor de doi la sută. Diferențele, față de luna decembrie 2018, sunt uriașe.

Câteva bănci au mărit comisioanele şi dobânzile la credite, în timp ce altele au redus dobânzile la depozite, potrivit datelor brokerilor. Pentru buzunarele clienţilor, diferenţele sunt uriaşe faţă de luna decembrie, mai spun specialiştii.

Scandalul între stat şi instituţiile financiare a trecut deja la un alt nivel. ANAF a început controalele la bănci pentru a verifica profiturile din ultimii ani.

În războiul dintre stat şi bănci, generat de aşa-zisa „taxă pe lăcomie”, victimele colaterale sunt tot românii, spun analiştii.

„Ce s-a observat încă de la începutul anului a fost de scădere a dobânzilor la depozite. Sunt patru bănci care au redus dobânzile la depozitele în euro, până la 0.75 puncte procentuale și două bănci care au redus şi la lei până la un punct procentual”, a explicat Irina Chițu, analist financiar.

Practic, o lovitură în economiile clienţilor. Cea mai grea povară este, însă, pe umerii celor care vor dori un împrumut.

Din cauza cheltuielilor suplimentare, câteva bănci au ales să majoreze dobânzile la credite chiar şi cu peste un punct procentual. Asta înseamnă că, pentru un credit de 50 de mii de euro, echivalentul în lei, luat pe 30 de ani, o rată este cu 150 de lei mai scumpă faţă de luna decembrie.

Consecinţele se vor ţine lanţ, arată estimările analiştilor

Guvernanţii acuză băncile de câţiva ani că au câştiguri uriaşe, pe care le scot din ţară, pentru a evita plata impozitului. Fiscul controlează acum două bănci pentru a verifica profitul raportat în perioada 2013-2017 şi, potrivit unor informaţii, urmează şi alte controale.

Noi amenzi, pregătite de Guvern! Cine riscă să plătească bani mulți... Adio, indemnizații, premii și ore suplimentare plătite! Salariații au pierdut pe toate fronturile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x