Antena Căutare

Anunț bombă pentru șoferi! Prețurile polițelor RCA explodează în următoarea perioadă

Tot mai mulţi şoferi reclamă situaţii paradoxale. Unele firme au dublat preţul poliţei RCA, chiar dacă şoferii nu au fost implicaţi în accidente.

Anunț bombă pentru șoferi! Prețurile polițelor RCA explodează în următoarea perioadă Galerie
pret polita rca

Tot mai mulţi şoferi reclamă situaţii paradoxale. Unele firme au dublat preţul poliţei RCA, chiar dacă şoferii nu au fost implicaţi în accidente.

De anul trecut, de când Autoritatea de Supraveghere Financiară a schimbat tarifele de referință pentru RCA, cei de la service-urile auto, dar și șoferii se plâng că firmele de asigurare umflă nejustificat prețul polițelor.

Un șofer de 78 de ani a plătit, anul trecut, 333 de lei pentru o asigurare de 12 luni. Anul acesta, aceeasi firmă i-a cerut 768 de lei. Sunt și cazuri în care prețul rca a scăzut, dar infim. De exemplu, un șofer de 30 de ani cu bonus 1 plătește acum 361 de lei, pe 6 luni, față de 380 de lei cât a plătit anul trecut.

Firmele de asigurare susţin că au apărut situaţii noi. O categorie care anul trecut era considerată de risc acum plăteste mai puţin, pentru că nu s-au înregistrat accidente.

Tarifele de referinţă pentru RCA s-au modificat la finalul anului trecut. De atunci, cei care plătesc mai mult sunt șoferii de peste 30 de ani, cu autoturisme nu foarte puternice.

Șoferii din România pot primi amendă de 725 de lei chiar dacă au cauciucuri de iarnă în această perioadă!... Ai rămas fără permis auto, dar ai dovada? Poliția Română le explică șoferilor cum îl pot recupera mai repede...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x