Antena Căutare

Bani europeni pentru romani

Romanii au invatat sa scrie proiecte, regulile de accesare a fondurilor europene prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) s-au modificat in favoarea noastra, iar gradul de absorbtie a banilor ar putea sa creasca, spune conducerea Autoritatii de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU).


Regulile accesarii banilor prin Fondul Social European (FSE) s-au modificat in urma ultimelor negocieri, astfel incat sa vina in ajutorul beneficiarilor romani. Cea mai importanta masura luata este modificarea prefinantarii acordate la semnarea contractului, in scopul asigurarii cash-flow-ului necesar beneficiarilor in implementarea proiectelor, aceasta fiind egala in prezent cu 30% din valoarea eligibila a proiectului.

Mai mult, Petru Dandea, vicepresedinte al CNS "Cartel Alfa", a anuntat ca se discuta deja la Bruxelles posibilitatea ca valoarea prefinantarii sa creasca si mai mult pentru romani, propunerea fiind majorarea prefinantarii pana la 100% din valoarea eligibila a proiectului.

De asemenea, a fost imbunatatit ghidul solicitantului, care se poate gasi pe pagina web www.fseroamania.ro si a fost simplificat mecanismul de evaluare a proiectelor pentru a se reduce perioada intre depunerea cererii si semnarea propriu-zisa a contractelor de finantare.

"Managementul proiectului poate fi externalizat in totalitate sau in parte, iar cheltuielile cu managementul intra la cheltuieli directe. Procentul maxim pentru externalizatrea unor activitati a fost marit de la 30% la 49%. S-au tratat explicit, pentru prima oara, modalitatile concrete de solutionare a contestatiilor. Suntem convinsi ca aceste masuri vor avea un efect imediat, direct si rapid, venind in ajutorul beneficiarilor si, implicit, contribuind la cresterea absorbtiei fondurilor europene", a precizat ieri Cristina Zevedei, director AMPOSDRU.

Tot articolul, in Jurnalul National

Cumparatorii de Duster vor plati din buzunar intarzierile de livrare, desi au achitat integral masina inainte de majorar... Radu Berceanu: "Guvernul ar putea cere FMI discutarea cresterii deficitului convenit"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x