Antena Căutare

Cumparatorii de Duster vor plati din buzunar intarzierile de livrare, desi au achitat integral masina inainte de majorarea TVA

Sistemul de vanzari greoi al Dacia si promovarea acerba a noului model Duster ca fiind cel mai ieftin SUV au fost date peste cap de majorarea TVA aplicata de guvernul Boc. Mai precis, zeci de persoane au solicitat in ultimele zile dealerilor Dacia sau uzinei clarificari asupra preturilor la masina pe care au comandat-o inca din luna martie, mai ales ca in majoritatea cazurilor termenele de livrare pe piata interna au fost decalate. In trecat fie spus, cumparatorii au achitat integral autoturismul si au primit contractul cu suma avand TVA de 19%.

Potrivit dealerilor, la ora actuala numarul total de Duster comandat pentru piata interna este de aproximativ 3.000 de unitati, dar analistii de pe piata auto spun ca nu ar fi mai mult de 2.000 de masini, avand in vedere ca perioada de asteptare este de maximum trei luni, ceea ce ar insemna ca uzina sa produca aproape 1.000 de masini pe luna.

Pe de alta parte, reprezentantii Uzinei Dacia au refuzat sa ne ofere detalii, multumindu-se sa declare ca vor organiza o conferinta de presa pe aceasta tema in data de 8 iulie, in care vor face cunoscute cifrele legate de vanzari.

„Am achizitionat masina cu ultimii bani"
In mod normal, la toate companiile furnizarea autoturismelor are termene destul de largi, tocmai pentru ca acestea nu pot fi respectate.

In acest caz, atrasi de mirajul Dusterului, romanii au luat cu asalt dealerii pentru a fi primii care au noul model. Majoritatea au achitat integral autoturismul si termenul de livrare a fost de 60 de zile, dar au fost instiintati ca nu poate fi respectat.

„Eu am platit suma integral fara sa stiu ca, ulterior, va interveni o majorare de TVA. Pe mine ca si cumparator nu ma mai protejeaza nimeni in situatia asta. Ne-au pus in vedere ca, la data la care se va face livrarea, in factura finala va exista o regularizare care va contine diferenta de TVA", a declarat un client.

CITESTE mai multe in Financiarul

Leul incepe sa isi revina: 1 euro= 4,3048 lei... Bani europeni pentru romani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x