Antena Căutare

Barilul de petrol ar putea ajunge 150 de dolari

Pretul barilului de petrol poate urca la 150 de dolari din cauza reducerii volumului de investitii in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord, a avertizat Agentia internationala pentru energie.

„Daca intre 2011 si 2015 investitiile nu vor atinge amploarea dorita de tarile arabe dupa revolutiile de primavara, adica 100 miliarde de dolari, barilul poate atinge 150 de dolari"


Se estimeaza, de asemenea, ca necesarul global de titei va progresa la 99 milioane de barili pe zi in 2035, cu 12 milioane de barili pe zi mai mult decat in 2010. Aceasta evolutie va fi determinata in primul rand de tarile emergente. Oricum, noteaza expertii AIE, statele consumatoare vor depinde tot mai mult de productia statelor membre ale Organizatiei tarilor exportatoare de petrol (OPEC), care vor deveni majoritare, cu 51% din productia globala, fata de 47% in prezent.

Citeste si Financiarul

Foto:etftrends.com

FMI, insensibil la pictorialul Elenei Udrea: Ii taie un program de patru miliarde de euro... INS: Deficitul comercial al Romaniei a continuat sa scada in primele noua luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x