Antena Căutare

Batalie pe posturi grele din energie. Miza: controlul curentului ieftin

Sunt vizate functiile de director adjunct la SNLO, CE Turceni, CE Rovinari si Hidroelectrica Gorj. Tinta majora este controlul curentului ieftin.

Independentii aflati la guvernare nu se mai multumesc cu functii mi­nore de la decon­centratele din diverse judete, ci viseaza la mai mult. Ofensiva a inceput in Gorj, acolo unde se incearca ocuparea unor posturi din energie si minerit, iar telul major este acapara­rea conducerii Hidro­electrica, una dintre cele mai profitabile companii de stat.

La finele saptamanii trecute, presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR) Gorj, Marius Vlaicu, a cerut mai-marilor locali ai partidului de guvernamant sa accepte instalarea in diferite posturi din companiile de energie si minerit a unor oameni loiali con­ducerii pe considerentul ca for­matiunea sa politica sprijina guvernul si, ca atare, are dreptul la diferite functii.

Cererile sale au fost foarte precise: Alexandru Glomnicu, director adjunct la SNLO, Dumitru Iacob, director adjunct la CE Turceni, Gheorghe Dobritan, director adjunct la Directia miniera Jilt, Cristinel Tu­tunaru, sef birou Exploatarea Miniera Rosiuta. Pentru el a solicitat ori scaunul de director adjunct al CE Rovinari ori insasi sefia sucursalei Gorj a Hidroelectrica.

Li­derii PDL locali, in frunte cu presedintele inte­rimar Ion Ruset, au dat de inteles ca preten­tiile UNPR in acest sector sunt prea exagerate, insa au lasat loc pentru o nego­ciere ulterioara, care a fost stabilita pentru data de 19 noiembrie.

Interesele UNPR pentru energia si mineritul din bazinul Oltenia ascund de fapt o tinta mult mai ambi­tioasa, si anume postul de director general al producatorului celui mai ieftin curent din tara, Hidroelectrica. De altfel, pe piata se si vehiculeaza un nume, acela al lui Dan Constantin Dobrea, presedintele UNPR Galati.

Cum se impart functiile publice

Marius Vlaicu este primul uneperist cu acte in regula care s-a ales cu o functie publica, dupa Gabriel Oprea, in pofida faptului ca partidul sau nu a trecut prin focul niciunui scrutin prin simplul fapt ca s-a infiintat anul acesta. El a fost instalat la 1 iunie in postul de director adjunct al Bazei de Aprovizionare Transport si Servicii Rovinari (BATS).

Tot articolul, in Financiarul

Imobiliare: Datoriile dezvoltatorilor au stimulat preluarea mallurilor... ANPC a propus suspendarea activitatii de creditare la Volksbank...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x