Antena Căutare

ANPC a propus suspendarea activitatii de creditare la Volksbank

Volksbank ar putea sa nu mai acorde credite in Romania dupa ce Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj a propus suspendarea activitatii, deoarece banca a introdus comisionul de risc in cel de administrare, ceea ce constituie o ilegalitate.

Comisariatul a mai amendat banca si cu 100.000 de lei pentru practicile sale. Mircea Radu, directorul CJPC Cluj, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca sanctiunile au fost aplicate dupa ce s-au primit peste 500 de reclamatii din partea clientilor.

"CJPC a aplicat Volksbank o amenda de 100.000 de lei si o sanctiune complementara prin care am propus presedintelui ANPC suspendarea activitatii de creditare a bancii. Sanctiunile au fost aplicate dupa ce am primit peste 500 de reclamatii din partea clientilor, pentru ca banca nu a luat masurile care se impun in vederea reglementarii situatiei legate de introducerea comisionului de risc in comisionul de administrare. Decizia de suspendare a activitatii de creditare va fi la nivel national si speram ca presedintele ANPC sa ia o decizie cat mai repede", a spus Mircea Radu.

Potrivit lui Radu, Volksbank a fost singura banca din Cluj care nu a dorit sa rezolve problemele ridicate de clienti privind comisionul de risc.

Volksbank a mai fost amendata cu 100.000 de lei luna trecuta, tot pentru faptul ca nu a rezolvat problema comisionului de risc si nu a respectat prevederile Ordonantei nr. 50/2010.

Mircea Radu a subliniat ca, in urma verificarii sesizarilor primite in cazul a 22 de banci, BCR a modificat actul aditional si a exclus comisionul de risc din comisionul de administrare, astfel incat clientii vor plati doar 15,5 lei pe luna, fata de 86 de lei, cat plateau inaintea interventiei autoritatilor.

Sursa: Jurnalul National

Batalie pe posturi grele din energie. Miza: controlul curentului ieftin... Sub obladuirea lui Mantog, armate de paraziti sug complexurile Rovinari si Turceni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x