Căutare Live

BCE a majorat dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte, la 1,5%

Banca Centrala Europeana (BCE) a majorat dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, la 1,5%, cu efect din 13 iulie, si a indicat ca va continua masurile de inasprire a creditarii pentru a tine sub control inflatia, informeaza Reuters.

De asemenea, BCE a ridicat dobanda la facilitatea de creditare marginala cu 0,25 puncte, la 2,25%, si dobanda la facilitatea de depozit, cu 0,25 puncte procentuale, la 0,75%.

Presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a declarat intr-o conferinta de presa ca institutia urmareste foarte atent riscurile de crestere a preturilor si a avertizat ca exista riscuri care pot influenta negativ dezvoltarea economica, datele indicand ca a avut loc o incetinire a cresterii.

Inflatia din zona euro s-a mentinut in iunie la 2,7%, sub asteptari, dar peste tinta BCE de pana la 2%.

In urma declaratiilor sefului BCE, euro a atins un minim al sedintei de 1,4219 dolari pe unitate, dar si-a revenit apoi la 1,4256 dolari pe unitate, in scadere cu 0,3% fata de inchiderea de miercuri.

Volumul platilor online a crescut cu 18%... Pachetul Petrom, scos la vanzare la un pret maxim de 0,46 lei/actiune...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri