Antena Căutare

Blocaj pe piata imobiliara: cumparatorii spera la ieftinire, iar proprietarii vor sume fabuloase pe imobile!

Piata imobiliara din Romania se afla din nou in blocaj, asta pentru ca preturile apartamentelor au crescut cu pana la 15% in ultimul an, din cauza diferentelor mari de bugete dintre cumparatori si proprietarii de imobile.

Date fiind circumstantele economice actuale din lume si, implicit, de la noi din tara, cumparatorii asteapta o scadere semnificativa pe piata imobiliara. Pe de alta parte, proprietarii apartamentelor in blocuri din anii '70-'80 vor sa primeasca sume fabuloase, se arata intr-un comunicat al unei firme de imobiliare.

Exista un dezechilibru pe piata imobiliara din Romania. Pe fondul crizei economice si a inaspririi conditiilor de creditare, proprietari de imobile sunt, totusi, destul de inflexibili atunci cand vine vorba de negocieri.

Firma a dat exemplu in acest sens, prin comparatie, un apartament cu doua camere, din zona Podul Grand, fara imbunatatiri, si unul de trei camere din zona Lujerului, cu toate utilitatile moderne. Pentru primul se cere aproape 70.000 de euro, iar cel de-al doilea este oferit la pretul de 80.000.

Programul "Prima casa" sustinea piata imobiliara din Romania, insa, din cauza inspririi conditiilor de creditare, clientii si-au pierdut interesul.

Foto: homedit.com

Vanzari intr-o zi cat pentru o saptamana: Peste 40.000 de turisti, pe Litoral... George Soros: Zona euro se va transforma intr-un imperiu german...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x