Antena Căutare

BRD a sistat tranzactiile pe cardurile Maestro

Dupa ce joi au fost alertati posesorii cardurilor Visa, vineri a venit randul reprezentantilor Mastercard sa intre in alerta din cauza unei posibile brese de securitate. Mastercard a instiintat vineri bancile ca exista suspiciuni de frauda si in cazul acestui tip de carduri, iar BRD a sistat deja tranzactiile cu acest tip de card.

In ultimele doua zile, mii de oameni s-au trezit ca nu-si pot folosi cardurile, iar unii au ajuns si la politie, fiind confundati cu infractorii. Deocamdata nu au fost semnalate cazuri de romani carora li s-au furat bani de pe card. Juristii spun ca oamenii pot da in judecata atat bancile, dar si Visa si Mastercard.

"Visa Europe a fost informata de probabilitatea unei brese de securitate in baza de date a unui procesator din Europa. S-a deschis o ancheta in acest sens si lucram indeaproape cu bancile pentru a ne asigura ca posesorii de card sunt protejati. Intrucat ancheta este in curs de desfasurare, nu putem oferi mai multe informatii in acest moment. In cazuri ca acesta, rolul nostru este de a sprijini investigatia derulata si de a proteja detinatorii de carduri. Posesorii de carduri trebuie sa fie atenti la conturile lor si sa raporteze bancii emitente orice activitate suspecta sau neobisnuita. Posesorii de carduri care sunt victime inocente ale fraudei isi vor primi banii inapoi, in conformitate cu termenii si conditiile bancii care le-a emis cardul ", a declarat Catalin Cretu, director general al Visa Europe pentru Romania.

Hidroelectrica i-a invins pe "baietii destepti" in instanta... Bugetul reabilitarii termice a fost suplimentat cu 360 milioane de euro...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care vor simți regret pe data de 2 aprilie 2023. Nativii care se vor confrunta cu emoții puternice
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x