Antena Căutare

Bursele din lume dau semne de revenire dupa scaderile din zilele trecute

Bursele din toata lumea par sa isi revina. Indicele Dow Jones a recuperat spectaculos, terminand ziua in crestere cu peste 3 procente. Vestea buna vine dupa ce Rezerva Federala a Statelor Unite a anuntat ca va mentine dobanzile scazute pana in 2013.



Americanii de rand considera ca responsabile pentru situatia actuala sunt neintelegerile dintre cele doua partide politice. Iar presedintele Barack Obama le da dreptate.

Si in Europa, pietele financiare au avut o zi reusita. Multe dintre ele au recuperat semnificativ din terenul pierdut in ultima saptamana, dar exista destule voci care spun ca totul e doar un balon de sapun.

Chiar daca dimineata au deschis cu pierderi destul de mari, spre sfarsitul sesiunilor de tranzactionare, lucrurile au revenit la normal. In timp ce bursa franceza a inchis cu o crestere de 1,6%, bursa de le Frankfurt si-a incheiat ziua cu o usoara pierdere. Traderii spun ca nu vor uita prea curand ziua de ieri.

Panta ascendenta pe care se afla bursele lumii este confirmata si de pietele asiatice. Astazi, Japonia si Coreea de Sud au deschis cu o crestere de 2%, respectiv 4% iar specialistii asteapta ca situatia sa se imbunatateasca. Tot ei avertizeaza insa ca investitorii trebuie sa ramana in continuare atenti la ceea ce se intampla pe piata, mai ales ca Statele Unite nu au anuntat deocamdata masuri menite sa dea o gura de oxigen economiei.



Citeste si Antena3

Foto: EPA/Intact Images

Guvernul pregateste privatizarea energiei... Guvernul a aprobat 10 proiecte de investitii prin PNDI, in valoare de 950 mil. lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x