Antena Căutare

Cardul Apple este investigat pe Wall Street, urma unei acuzaţii de discriminare de gen făcută pe un tweet viral

Cardul Apple, lansat în septembrie, este investigat de o autoritate de reglementare de pe Wall Street în urma unei acuzaţii de discriminare de gen făcută pe un tweet viral, referitoare la modul în care este stabilită limita de creditare, relatează Business Insider.

Programatorul web şi autorul David Heinemeier Hansson a scris pe Twitter că i s-a oferit o limită de creditare de 20 de ori mai mare decât soţiei sale, chiar dacă cei doi au depus declaraţii de taxe comune, iar ea are un scor de creditare mai ridicat. Atunci când Hansson a contactat reprezentanţii de customer service ai Apple, aceştia l-au respins.

”Cardul Apple este un program al naibi de sexist. Soţia mea şi cu mine am depus declaraţii fiscale comune, locuim într-un stat în care proprietăţile se împart în mod egal între soţi şi am fost căsătoriţi de mult timp. Cu toate acestea, algoritmul opac al Apple consideră că eu merit o limită de creditare de 20 de ori mai mare decât ea”, a scris Hansson pe Twitter.

După ce a contactat serviciul de servicii pentru clienţi, Hannsson a spus că reprezentanţii companiei i-au explicat că este rezultatul algoritmului şi au insinuat că este o problemă cu cererea soţiei sale.

Tweet-urile, dintre care primul a primi 12.000 de like-uri şi 5.000 de repostări, a atras între timp atenţia unor personalităţi, între care co-fondatorul Apple Wozniak, care a scris că a avut o experienţă similară când a aplicat pentru cardul Apple împreună cu soţia sa.

”Şi nouă ni s-a întâmplat acelaşi lucru. Am obţinut o limită de creditare de 10 ori mai mare. Nu avem conturi bancare sau de credit separate sau orice alte active separate. Este dificil să discuţi cu cineva pentru corectare. În 2019 se pune accentul pe tehnologie”, a scris Wozniak pe Twitter.

Ca reacţie, o autoritate de reglementare pe pe Wall Street lansează o investigaţie oficială a algoritmului prin care banca Goldman Sachs stabileşte creditul pentru cardul Apple, a relatat Bloomberg.

"Departamentul va efectua o investigaţie pentru a determina dacă a fost încălcată legislaţia din New York şi dacă toţi clienţii au fost trataţi în mod egal indiferent de sex”, a declarat un purtător de cuvânt al Lindei Lacewell, şefa Departamentului pentru Servicii Financiare din New York.

Goldman Sachs a negat într-un comunicat că ar exista practici discriminatorii în determinarea şi stabilirea limitelor de creditare.

Sursa : news.ro

Coaliţia lui Merkel evită o criză majoră printr-un acord pe tema unei pensii minime... Nouriel Roubini: Vestea bună provind economia globală este că dacă acum câteva luni exista riscul unei recesiuni şi al u...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x