Antena Căutare

Care au fost primele locuri de munca ale celor mai importanti bancheri de pe Wall Street

Astazi, toata lumea ii cunoaste ca fiind puternici, bogati si foarte priceputi in materie de finante. Dar lucrurile nu au stat asa de la inceput. Iata ce slujbe au avut cei mai importanti oameni de pe Wall Street inainte sa ajunga stapanii lumii financiare.

Sandy Weill (foto), fostul CEO si presedinte al Citigroup, a inceput sa lucreze la mijlocul anilor '50, ca vanzator de carti in New York. Ulterior, a ajuns sa lucreze in departamentul de back office al unei firme de brokeaj de pe Wall Street, iar de a aici a avansat treptat, pana la pozitia de CEO si presedinte al Citigroup.

Warren Buffett este astazi un guru in materie de afaceri, iar asta se datoreaza faptului ca a intrat in aceasta lume inca de mic copil. La sase ani, batea din usa in usa si vindea guma de mestecat. Si-a extins apoi „portofoliul” si, pe langa guma, a inceput sa vanda si ziare si Coca Cola. Dupa ce a mai crescut, a facut livrari de ziare. Multi ani mai tarziu, Buffet a ajuns unul dintre cei mai inspirati investitori din lume si presedintele si CEO-ul Berkshire Hathaway. Acum, are o avere estimata la 44 de miliarde de dolari.

T. Boone Pickens, presedintele BP Capital Management, a livrat ziare in adolescenta, perioada care i-a deschis apetitul pentru afaceri. In afara de pozitia de conducere pe care o are la BP Capital Management, Pickens este cunoscut si pentru ca a fost co-autorul planului de dobandire a independentei energetice a SUA - „Planul Pickens”. Are o avere estimata la 1,4 miliarde de dolari.

Citeste continuarea articolului in incomemagazine!

Foto: businessweek.com

Statul pierde 2,7 miliarde de euro anual din munca la negru... Leul s-a apreciat in raport cu euro si dolarul. Vezi cursul BNR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x