Antena Căutare

Statul pierde 2,7 miliarde de euro anual din munca la negru

Statul roman pierde in fiecare an 2,7 miliarde de euro din munca la negru. Numai in constructii, un muncitor din trei lucreaza fara acte. Angajarea fara acte a facut o gaura imensa in economie din cauza neplatii impozitelor si contributiilor sociale.

Peste doua milioane de persoane care muncesc la negru inseamna, dupa cum arata calculele economistilor, 2,7 miliarde de euro gaura in bugetul statului in fiecare an. Oficial, in Romania exista 4,2 milioane de salariati, dar numarul real al acestora este de peste 6,5 milioane.

De multe ori, romanii sunt pacaliti de angajatorii. Se redacteaza contractele de munca, dar semnarea lor este amanata. Atunci cand vine un control, angajatii sunt chemati rapid pentru a-si trece numele legal pe acte.

Banii care nu ajung la stat din cauza muncii la negru ar putea fi folositi pentru investitii in infrastructura. Cu 2,7 miliarde de euro, autoritatile ar putea construi cinci kilometri de autostrada.

Foto: Intact Images

Fermierii afectati de seceta, ajutati de stat cu 100 lei/ha pentru maximum 10 hectare ... Care au fost primele locuri de munca ale celor mai importanti bancheri de pe Wall Street...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x