Antena Căutare

Cathedral Plaza ajunge la CEDO dupa anularea in instanta a autorizatiei de constructie

Compania Millennium Building Development, dezvoltatorul imobilului Cathedral Plaza de langa Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti, anunta ca va face plangere la CEDO in urma verdictului Curtii de Apel Suceava, care a mentinut decizia de anulare a autorizatiei de constructie a cladirii de 19 etaje.

"Millennium Building Development considera ca drepturile i-au fost incalcate si va solicita despagubiri statului roman. Dezvoltatorul Cathedral Plaza denunta faptul ca decizia Curtii de Apel Suceava a fost nedreapta deoarece a revizuit o decizie definitiva si irevocabila invocand normele dreptului comunitar, care insa nu pot fi aplicate retroactiv, avand in vedere ca Romania nu era membru al UE la momentul obtinerii autorizatiei de constructie", se arata in comunicatul dezvoltatorului.

Curtea de Apel Suceava a stabilit, la inceputul saptamanii, nulitatea autorizatiei de construire a Cathedral Plaza, printr-o decizie irevocabila.

Reprezentantii Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti au facut marti un apel catre autoritati sa puna in aplicare decizia judecatoreasca si sa demoleze constructia.

Cathedral Plaza este un proiect care vizeaza construirea langa Catedrala Sfantul Iosif din Capitala, pe strada Luterana, a unui imobil de 75 de metri inaltime.

Pentru aceasta constructie, Primaria Sectorului 1 a emis o autorizatie de constructie pe 24 februarie 2006, lucrarile fiind incepute pe 9 martie.

Litigiul cu Millennium Building Development a inceput in aprilie 2006, fiind stramutat de patru ori la cererea acestei firme si a fost solutionat in favoarea ARCB de Tribunalul Dambovita iar apoi in favoarea firmei Millennium Building de Curtea de Apel Ploiesti.

Prin decizia irevocabila din 3 noiembrie 2010 a Curtii de Apel Suceava, lucrarile la Cathedral Plaza au fost declarate ilegale. Ulterior, investitorii de la Millenium Building Development au declarat insa ca turnul de birouri nu va fi demolat pentru ca deja cladirea a intrat in circuitul civil.

Sursa: Jurnalul National

Datorii de 14 mil. lei: Firmei Dalvig Corp, din grupul RCS&RDS, i s-a cerut insolventa... Ministerul Culturii a dat unda verde proiectului Rosia Montana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x