Căutare Live

„Situația pensiilor e cruntă. Trebuie să găsim urgent soluții”! Ce se va întâmpla cu plata și creșterea pensiilor în următoarele luni

situația pensiilor este dezastruoasă, a anunțat, joi, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, adăugând că se caută măsuri urgente pentru plata pensiilor până la sfârșitul anului.

Deficit la bugetul de pensii

„Am tot discutat despre bugetul de pensii şi despre surplusul care trebuie să fie la 10 luni. Avem deficit de 2,9 miliarde de lei. Lucrurile pentru sfârşitul anului arată mult mai rău dacă nu facem ceva”, a declarat Florin Cîțu.

Potrivit ministrului, deficitul uriaș la bugetul de pensii este rezultatul transferului contribuţiilor din sarcina angajatorilor, în sarcina angajaţilor.

„Vă vorbeam despre aşa-zisa revoluţie fiscală prin transferul contribuţiilor. Avem jumătate din companii care nu au transferat contribuţiile, pentru că ordonanţa este încă în Parlament.”

În ce priveşte creşterile de pensii prevăzute pentru anul viitor, ministrul a spus că acestea vor avea loc.

„Bugetul pentru anul viitor va fi construit pe legislaţia în vigoare. Vor avea loc creşterile de pensii”, a adăugat Cîţu.

Economia germană a evitat recesiunea în trimestrul trei, cu o creştere de doar 0,1% faţă de trimestrul anterior... Nuclearelectrica a realizat în primele nouă luni un profit net mai mare cu aproape 30%, de 415,94 milioane lei, şi venit...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri