Antena Căutare

CE va prezenta autoritatilor romane un set de propuneri pe tema OUG 50

Oficialii Comisiei Europene (CE) care s-au intalnit, la Bruxelles, cu delegatia Romaniei condusa de Constantin Cerbulescu, presedintele ANPC, au declarat ca au primit mai multe plangeri de la institutiile bancare si nebancare din Romania legate de unele articole ale ordonantei 50/2010 privind creditele populatiei, dar au subliniat ca inteleg si intentiile autoritatilor romane. Scopul intalnirii a fost reprezentat de initierea dialogului privind clarificarea unor aspecte referitoare la articolul 95, care reglementeaza contractele de credit pentru consumatori.

"Comisia a mentionat ca a primit mai multe plangeri de la institutii bancare si nebancare romane care sustin ca prevederile articolului 95 din OUG 50/2010, raportate la prevederile articolului 30 din Directiva 2008/48/CE, ar avea implicatii in ceea ce priveste principiul retroactivitatii si ar determina neconcordante cu prevederile Directivei", se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Astfel, conform OUG 50, prevederile Ordonantei se aplica si contractelor aflate in curs de derulare, fapt considerat de catre reprezentantii mediului bancar a fi neconform cu prevederile articolului 30 din Directiva 2008/48/CE, care precizeaza ca directiva nu se aplica acelor "contracte de credit existente la data intrarii in vigoare a masurilor nationale de punere in aplicare".

IT / Piata bunurilor de folosinta indelungata: -11% in T3/2010... Romania, singurul stat din UE care a ramas in recesiune cu exceptia Greciei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x