Antena Căutare

China si Turcia semneaza contracte in valoare de 1,38 miliarde de dolari

Mai multe intreprinderi din Turcia si China vor semna astazi acorduri inclusiv in domeniul energiei in valoare totala de 1,38 miliarde de dolari, a declarat ministrul turc al economiei, care a anuntat, de asemenea, o viitoare deplasare a premierului Recep Tayyip Erdogan in China.

Societati turcesti si chineze vor semna astazi acorduri care se ridica la aproximtiv 1,38 miliarde de dolari, a spus Zafer Caglayan in cadrul forumului bilateral de afaceri, la care participa vicepresedintrele chinez, Xi Jinping. El a adaugat ca in deplasarea lui in China, Erdogan va fi insotit de numerosi sefi de intreprinderi.

Ieri, China si Turcia au semnat un prim pachet de acorduri de colaborare in domeniul agriculturii si finantelor. La randul lor, bancile centrale ale celor doua state au incheiat o intelegere privind schimbul de devize, in valoare de 10 miliarde de yuani (1,58 miliarde de dolari) pe o durata de trei ani.

Vizita vicepresedintelui chinez in Turcia reprezinta ultima etapa a unui turneu care a vizat, de asemenea, Statele Unite si Irlanda si care a avut drept obiectiv principal intarirea relatiilor economice, multiplicarea investitiilor mutuale si dezbaterea unor chestiuni regionale.

Volumul schimburilor comerciale dintre China si Turcia au depasit 1 miliard de dolari in 2000, pentru a atinge, zece ani mai tarziu, 19,5 miliarde. Se doreste ca acest indice sa fie adus la 50 de miliarde pana in 2015.

Sursa: Fin.ro

Foto: EPA / Intact Images

Fitch: Grecia retrogradata de la "risc substantial" la "default inevitabil"... Nou zacamant de gaze descoperit in Marea Neagra!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x