Antena Căutare

Chiriile au scazut cu 20% anul acesta

Toamna nu mai aduce majorarea chiriilor. Daca in anii trecuti, proprietarii de apartamente abia asteptau intoarcerea elevilor si a studentilor pentru a creste preturile, anul acesta tarifele au scazut cu 20%, fata de ultimele doua luni. Ieftinirea vine ca urmare a crizei financiare si a ofertei mari de pe piata, scriu jurnalistii de la Evenimentul Zilei.

Elevii si studentii aflati in cautarea unui apartament pentru perioada anului scolar au la dispozitie o oferta mult mai bogata fata de anii trecuti. Concurenta i-a indemnat pe proprietari sa scada preturile si sa ceara garantie doar pentru o luna.

O garsoniera utilata modern, din zona Titan, situata langa un centru comercial, poate fi inchiriata cu 190 de euro lunar. Un bun negociator poate ajunge sa plateasca numai 170 de euro. in zona Garii de Nord, pretul urca pana la 300 de euro, in timp ce in Drumul Taberei o garsoniera se poate inchiria si cu 160 de euro.

Chiriile din celelalte mari centre universitare din tara nu difera prea mult fata de costurile din Capitala. Astfel, in zona centrala a Iasiului, un student pateste pentru o garsoniera cel putin 170 de euro. Pentru cei care vor sa inchirieze un apartament cu trei camere, costul poate ajunge pana la 390 de euro.

si studentii din Timisoara platesc aceiasi bani, pentru cazare.

in Cluj, tot in zona centrala, un apartament asemanator se inchiriaza cu cel mult 370 de euro. Pretul pentru o garsoniera este insa mai mare cu 20 de euro, fata de Iasi.

Constantenii inchiriaza cel mai ieftin apartamentele. Pentru 3 camere, doritorii platesc 200 de euro, insa nu in zona centrala.

ANAF a pus sechestru pe terenurile si instalatiile Rompetrol Rafinare... Cel mai bine platit avocat roman castiga 3 milioane de euro anual...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x