Antena Căutare

Cladirile si terenurile executate silit sunt imposibil de vandut. Bancile vor schimba modul de organizare a licitatiilor

Afacerile bancilor care au dat credite fara nicio garantie sunt acum paguboase si pentru ele, si pentru cei care au luat banii. Cei din urma raman fara case si terenuri, iar bancile nu au nici ele cine stie ce de castigat in urma licitatiilor. Fericitii sunt cei care intra abia acum in afacere: cei cu bani cash, care gasesc imobile si terenuri chiar si la jumatate din pretul pietei. Dar pentru ca astfel de oameni sunt putin, bancile se gandesc sa introduca accesul liber la licitatii.

Cladirea din imaginile de mai sus apartine unei societati de comert si productie si este executata silit pentru o datorie de peste sase milioane de euro. Locatia este excelenta, respectiv in centrul Capitalei, iar imobilul are sase etaje, plus parter.

“Pentru astazi organizez o licitatie pentru o cladire de spatii de birouri. Pretul de pornire a licitatiei la patru milioane de euro”, spune Petrisor Draghici, executor judecatoresc. Pana acum, insa, nu s-a aratat niciun cumparator, chiar daca valoarea cladirii s-a redus considerabil.

In cazul terenurilor, situatia este si mai grava. Pentru ca situatia sa nu se repete, unele banci vor schimba modul de organizare a licitatiilor. Vor sa dea acces la toata lumea.

Pretul bunurilor executate silit este redus, din start, cu un coeficient de vanzare fortata, care poate ajunge la 20%. In lipsa de cumparatori, pretul scade cu inca 25 de procente.

In final, dupa o serie de licitatii esuate, cladirea poate fi adjudecata de un ofertant unic, in cazul in care executorului ii convine oferta. Asa se face ca o casa evaluata la 70.000 de euro poate ajunge la aproximativ 40.000, sau chiar mai putin, daca banca tine cu tot dinadinsul sa vanda bunul si sa-si recupereze macar o parte din bani.

foto: Intact Images

Pedepsele pentru evaziune fiscala s-ar putea dubla... FMI lanseaza scenarii apocaliptice privind Romania. Scadere economica de 5% pe an si deprecierea leului cu 15-20%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x