Antena Căutare

Pedepsele pentru evaziune fiscala s-ar putea dubla

Comisia juridica din senatul Romaniei a aprobat in unanimitate proiectul care prevede dublarea pedepselor in caz de evaziune fiscala. Avizul comisiei este unul consultativ, iar legea ar putea intra in vigoare daca este votata in plenul Camerei Deputatilor, for decizional in acest caz. Initiatorul acestui proiect legislativ, Dan Voiculescu, sustine ca masura este absolut necesara intr-o tara in care evaziunea fiscala este estimata la 50 de miliarde de euro anual.

Pedepsele pentru evaziune fiscala s-ar putea dubla
| politialocala.ro

Dan Voiculescu a propus in luna februarie a acestui an dublarea tuturor pedepselor pentru infractiunile de evaziune fiscala. In luna iunie, comisia de buget finante a respins proiectul legislative. Comisia juridica a reluat discutiile si a decis cu unanimitate de voturi sa aprobe proiectul de lege.

Acolo unde nu exista decat amenda s-a introdus si inchisoarea, iar acolo unde existau asemenea pedepse au fost dublate.

Fostul senator PC a apreciat pe blogul personal ca aceasta masura este necesara in contextul in care evaziunea fiscala reprezinta cel mai mare obstacol in calea dezvoltarii Romaniei.

In mod evident, dublarea pedepselor nu elimina automat evaziunea fiscala, dar reprezinta un semnal extrem de necesar intr-o tara in care infractorii stau cateva luni la inchisoare, dar acumuleaza averi fabuloase prin evaziune fiscala.

Potrivit lui Dan Voiculescu, economia subterana este evaluata de Institutul National de Statistica la 23 de miliarde de euro, insa conform estimarilor economistilor nivelul evaziunii fiscale atinge in realitate 40 de miliarde de euro anual.

Laptele romanesc, pe cale de disparitie... Cladirile si terenurile executate silit sunt imposibil de vandut. Bancile vor schimba modul de organizare a licitatiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x