Antena Căutare

Comerţul en gros a crescut în iulie cu 4%

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerţ, a crescut în iulie cu 4%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, un ritm crescut faţă de cel din luna precedentă, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerţ, a crescut în iulie cu 4%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, un ritm crescut faţă de cel din luna precedentă, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În iunie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în termeni nominali, atât ca serie brută cu 2,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,5%.

În iulie, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în termeni nominali, atât ca serie brută cu 4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,9%.

Avansul a venit ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+20%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+18,8%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+15,6%), comerţului cu ridicata nespecializat (+8,1%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+6,8%) şi comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+1,1%).

Scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-19,1%) şi la comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-17,9%).

În primele şapte luni, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în termeni nominali, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,5%, respectiv cu 7,5%.

În 2018, faţă de 2017, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creştere de 9%.

Statisticile nu includ comerţul dintre firme cu autovehicule şi motociclete. Comerţul cu ridicata este practicat în special de comercianţii care cumpără produse în cantităţi mari, pe care le revând în cantităţi mai mici altor comercianţi sau clienţi finali.

Sursa : news.ro

Preţurile petrolului sunt în creştere cu până la șase dolari pe baril după atacurile cu drone din Arabia Saudită; petrol... Producţia industrială a Chinei a înregistrat în august cea mai lentă creştere din ultimii 17 ani şi jumătate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x