Antena Căutare

Concediu medical pentru Covid-19 plătit integral, ca la orice altă problemă de sănătate

Concediu medical pentru Covid-19 ar putea fi plătit integral, ca la orice altă problemă de sănătate. Avocatul Poporului cere includerea COVID 19 pe lista bolilor pentru care concediul medical trebuie plătit integral. Instituţia a sesizat deja Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii.

Avocatul Poporului solicită includerea bolii COVID-19 în grupa bolilor infectocontagioase din categoria A, astfel încât incapacitatea temporară de muncă să fie plătită în proporție de 100%.

Citește și:

Alertă în România după ce a crescut numărul cazurilor. Raed Arafat: "Infecția cu Covid-19 nu mai este în scădere. Respectați regulile!"

COVID-19 ar putea să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A

Potrivit unui comunicat transmis joi, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și solicită Ministerului Muncii și Protecției Sociale și Ministerului Sănătății să dispună măsuri urgente pentru ca boala generată de COVID-19 să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1186/2000, și, în consecință, asiguraţii să beneficieze de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită 100%.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Leul s-a apreciat joi la 4,8242 unităţi pentru un euro... Ministerul Finanţelor anunţă bonificaţii de până la 10% pentru impozitele şi contribuţiile plătite până la 30 iunie de c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x