Antena Căutare

Consiliul Concurentei investigheaza contractele cu "baietii destepti"

Consiliul Concurentei a inceput o ancheta in privinta contractelor cu "baietii destepti" din energie, a anuntat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, in cadrul conferintei Mediafax Talks About Competition.




Sintagma "baieti destepti" este aplicata unui numar restrans de companii care au contracte directe de achizitie a energiei de la Hidroelectrica la preturi sub nivelul pietei.

Ancheta Consiliului Concurentei vizeaza doua nereguli. Prima este distorsionarea pietei din cauza faptului ca acesti "baieti destepti" beneficiau de tarife preferentiale, iar a doua problema vizata, care a dus la demararea anchetei, este aceea ca "baietii destepti" isi coordonau ofertele de pret inaintate Hidroelectrica.

Avand in vedere ca preturile preferentiale de care beneficiau acesti consumatori pot fi considerate ajutor mascat, Comisia Europeana a anuntat ca analizeaza posibilitatea demararii unei anchete privind ajutoarele de stat.
In functie de fiecare caz in parte, vor fi luate decizii de reziliere sau de crestere a preturilor la energia electrica furnizata "baietilor destepti".

Angajatii Camerei de Comert, obligati sa munceasca suplimentar pentru a-si plati sefii... MRU: Romania vrea sa dezvolte relatiile economice cu China...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x