Contribuția la Pilonul II de pensii va crește din 2021! La cât va ajunge. Anunțul ministrului Finanțelor Publice

Contribuția la Pilonul II de pensii administrate privat va fi crescută, începând din 2021, a anunțat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Ilustrație.

„Din 2021 revenim să creştem contribuţia la pilonul II de pensii, gradual, în primă fază cred că o să fie 5% şi apoi 6% aşa cum cere legea. Astăzi este 3,75%. Şi nici aşa nu va fi de ajuns. Trebuie să reformăm sistemul de pensii, pentru că altfel nu vor mai fi bani de pensii (în viitor)”, a explicat Florin Cîţu, la Realitatea Plus.

Potrivit ministrului Finanțelor Publice, este nevoie de o viziune pe termen lung pentru sistemul de pensii şi nivelul pensiei minime a fost îngheţat, pentru că acei oameni nu au contribuit.

„Nu ştiu dacă este corect sau nu este corect (ca pensiile minime să fie îngheţate). Dar este corect să crească în fiecare an pentru oameni care nu au contribuit, nu au avut nicio contribuţie niciodată la sistemul de pensii. Aici este o discuţie despre cât trebuie să crească şi cum trebuie să crească şi salariul minim. Trebuie găsit un algoritm de care să legăm (creşterea salariului minim)”, a spus ministrul, citat de Mediafax.

Florin Cîţu a mai precizat că banii pentru majorarea cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie 2020 sunt incluşi în buget.

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri