Antena Căutare

Contribuția la Pilonul II de pensii va crește din 2021! La cât va ajunge. Anunțul ministrului Finanțelor Publice

Contribuția la Pilonul II de pensii administrate privat va fi crescută, începând din 2021, a anunțat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Contribuția la Pilonul II de pensii va crește din 2021! La cât va ajunge. Anunțul ministrului Finanțelor Publice
Ilustrație.

„Din 2021 revenim să creştem contribuţia la pilonul II de pensii, gradual, în primă fază cred că o să fie 5% şi apoi 6% aşa cum cere legea. Astăzi este 3,75%. Şi nici aşa nu va fi de ajuns. Trebuie să reformăm sistemul de pensii, pentru că altfel nu vor mai fi bani de pensii (în viitor)”, a explicat Florin Cîţu, la Realitatea Plus.

Potrivit ministrului Finanțelor Publice, este nevoie de o viziune pe termen lung pentru sistemul de pensii şi nivelul pensiei minime a fost îngheţat, pentru că acei oameni nu au contribuit.

„Nu ştiu dacă este corect sau nu este corect (ca pensiile minime să fie îngheţate). Dar este corect să crească în fiecare an pentru oameni care nu au contribuit, nu au avut nicio contribuţie niciodată la sistemul de pensii. Aici este o discuţie despre cât trebuie să crească şi cum trebuie să crească şi salariul minim. Trebuie găsit un algoritm de care să legăm (creşterea salariului minim)”, a spus ministrul, citat de Mediafax.

Florin Cîţu a mai precizat că banii pentru majorarea cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie 2020 sunt incluşi în buget.

Paul Anghel (ANPC), despre perioada reducerilor de iarnă: În momentul cumpărării, sfătuiesc consumatorii să verifice da... Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,18%, pentru a doua zi consecutiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x