Antena Căutare

Cota unica, redusa de la 16% la 12% din 2011?

Executivul vrea reducerea cotei unice de la 16% la 12%, incepand cu 1 ianuarie 2011. De altfel, Guvernul a inceput, deja, simularile. Mai mult decat atat, unii lideri PDL i-au comunicat deja presedintelui Basescu intentia de reducere a cotei unice. Initiativa ar urma sa atraga investitori, insa expertii in consultanta fiscala sustin ca acestia si-au pierdut increderea, dupa ce Codul Fiscal a fost schimbat in ultimii cinci ani de 47 de ori.

Parlamentarii PDL fac presiuni pentru stabilirea unei cote unice de 10%-12%.

O decizie in acest sens s-ar putea lua dupa ce Executivul va reusi sa gaseasca metode de a compensa pierderile care ar rezulta din reducerea cotei unice, estimate la 7-9 miliarde lei anual, sustine consilierul premierului Boc pe probleme economice, Andreea Paul Vass.

Senatorii PDL au pregatit deja un proiect de lege care propune introducerea unei cote unice de 10% la mai multe categorii de venituri printre care cele salariale, cele obtinute din chirii si drepturi de autor, Scrie Jurnalul National.

Democrat-liberalii cred ca astfel Romania va deveni mai atragatoare pentru investitorii straini, care nu vor mai lua in calcul demararea unor afaceri in Bulgaria sau Ungaria, tari in care cota unica a ajuns deja la 10%.

Totusi, specialistii in consultanta fiscala spun ca investitorii si-au pierdut increderea ca in Romania se pot derula afaceri pe termen lung, din cauza instabilitatii legislative. De altfel, in ultimii cinci ani, Codul Fiscal a fost modificat de 47 de ori, scriu jurnalistii de la Financiarul.

Proiectul respectiv a primit de altfel saptamana trecuta un raport favorabil in Comisia de buget-finante a Senatului, urmand sa ajunga in plen.

Masura reducerii cotei unice de la 16% se va afla si pe agenda discutiilor cu expertii Fondului Monetar International, care vor incepe o noua vizita de evaluare a acordului.

De ce sunt gazele scumpe in Romania... Am scapat de monopolul importurilor de gaze rusesti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x